smallspacesblog.tumblr.com_

Eerder vertelde ik over mijn missie “meer groen in huis” en de zoektocht naar de perfecte planten voor in huis. Dit is het tweede deel van mijn zoektocht.

Waarom ben ik zo opzoek naar groen in huis? Dat is een goede vraag want nooit eerder heb ik planten in huis gehad, wel heb ik altijd een bos bloemen op tafel staan maar om een kamer plant te kopen is nooit eerder in me opgekomen. Ik vond het zelfs altijd een beetje vreemd dat mijn moeder een gigantische plant in de kamer MOEST hebben. Maar misschien dat ik dat nu snap..

Toen ik nog een klein meisje was en nog thuis woonde was de tuin een groot onderdeel van ons leven. En nog steeds trouwens, ook nu ik groot ben ( haha ). De tuin was nooit zomaar een grasveld of een perceel vol geplempt met tegels, nee mijn moeder heeft groene vingers en is altijd bezig met de tuin. De tuin is een verlengde van het huis, heerlijk ravotten in de boomgaard tussen de fruitbomen, rennen met de hond over het grasveld, koffie drinken in de zon en als het weer het toe laat eten we buiten. Nu ik er over nadenk zitten we, zodra het weer het toelaat, bij mijn ouders thuis tussen het groen. En zitten we niet in de zon dan wordt de tuin naar binnengehaald door alle groentes en kruiden die verbouwd worden in de mini moestuin.

Goed, die trip down memory lane was lang genoeg ( voor nu ). Nu woon ik midden in de stad en hebben we een klein stadsbalkonnetje. Geen grasveld, moestuin of ruimte voor een buiten eettafel laat staan ruimte voor een buitenkeuken, bomen, struiken en planten. Dus vandaar dat ik al dat groen nu naar binnen haal. Denk ik.

Misschien zijn de planten gewoon een trend en sluit dit aan bij de bohamian stijl die we nu steeds vaker zien OF misschien zijn het de beelden die voorbij komen op pinterest die mij doen denken dat ik van m’n woonkamer een kas kan maken.

planten in huis

100decors.com_

Planten in huis

planten in huis

Nicole-Franzen-flickr

planten in huis

loulouharbour-flickr

indoor-plants

lapetitecabochonne.tumblr

planten in huis

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter