De Koushi Lamp

De wat voor lamp? De Koushi lamp. Het origineel van fotograaf Mark Eden Schooley werd een aantal jaar geleden voor het eerst gespot in Merci, Parijs. En zoals alles in Merci, werd deze lamp met de jaren een steeds grotere hit.

De Koushi lamp is geïnspireerd op de wens ballon die in China en Thailand werd gebruikt voor communicatie ( zo romantisch als de naam is, zo saai was het werkelijke doel van de wens ballon). Tegenwoordig kun je de wensballonnen ook gewoon kopen bij de Albert Heijn maar of ze nu verboden zijn in Nederland ( wegens brand gevaar) is ons niet helemaal duidelijk.

De originele Koushi lampen hebben we helaas niet kunnen vinden maar de lampen van Ay illuminate zijn een verdomd goed alternatief. Ze zijn niet goedkoop ( hoewel.. we hebben duurdere lampen op ons wensen lijstje gehad) maar dan heb je ook wat.

Bij Ay illuminate kun je kiezen tussen verschillende modellen: Zwart gaas met bamboe, wit linnen met bamboe of beige kleurig net met een bamboe frame, Wij zouden het wel weten…

De Koushi Lamp

De Koushi LampAfbeeldingen: Couleur Locale, Pinterest. 

 

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter