kerst

Ondanks het feit dat het beste een beetje aan me voorbij is gegaan (een baby+verlof= geen benul van tijd) is het echt bijna zover: Kerstmis! Na wat inspiratie op te hebben gedaan op de kerstmarkt in Keulen heb ik mijn huis gezellig gemaakt, zo leuk die lampjes in deze donkere dagen.

Voor veel mensen zijn de kerstdagen toch ook een beetje stress, dat kan zijn omdat het niet heel lekker loopt met de (schoon)familie, het koken van een kerstdiner terwijl je verre van een keukenprinses bent, of gewoon omdat je kerst echt to-taal niet leuk vindt. Gelukkig heb ik echt totaal niet te klagen, de (schoon)familie vindt elkaar heel leuk en ik heb er al zeker geen hekel aan kerst!

Voor de niet-enorme-keukenprinsessen onder ons (ik was het ook al gaat het echt wel steeds beter met dank aan de Allerhande box) hierbij een aantal tips om je diner een succes te maken:

  1. Op tijd beginnen = key. Nu ben je al bijna te laat maar laat het niet op zaterdag aankomen, totale chaos in de supermarkt is echt vreselijk. Het laatste moment is nooit leuk en al helemaal niet met Kerstmis! Daarnaast is de hulp van een traiteur geen schande, het moet immers wel leuk blijven.
  2. Alle gerechten heb je minimaal 1x gemaakt en getest op eetbaarheid. Zo weet je zeker dat je kerstdiner niet in de soep loopt, en welke timings je aan moet houden!
  3. Dek de tafel gezellig, maar niet te hysterisch … Mensen moeten wel kunnen bewegen, elkaar kunnen zien en vooral niet snel vlam vatten door de vele kaarsen.
  4. Maak je niet te druk of mensen het wel met elkaar kunnen vinden…Dit is niet van toepassing want het zijn allemaal leuke en gezellige mensen, anders zou je er sowieso niet mee omgaan.
  5. Trek iets aan waar je je niet alleen extreem fabulous in voelt, maar ook in kunt bewegen. Niks vervelender dat je zo halverwege het diner je broek/jurk op de zogenaamde “vreethaak” moet zetten of je een soort rollade voelt in dat ene jurkje na het voorgerecht.

Wat zijn jouw voornemens?

 

Bron: meowchie.snydle.com, thestylefiles.

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter