Coffee & Coconuts Amsterdam

Al enige tijd probeer ik een blog te schrijven over DE nieuwe hotspot van de pijp hier in Amsterdam maar zo nieuw is deze hotspot inmiddels niet meer. Vlak voor de kerst openende dit gerenoveerde theater haar deuren voor he publiek en vanaf dag 1 zat deze tent BOM vol en met bom vol bedoel ik rijen wachtende mensen met bijbehorende wachttijden waar ze in LA nog van op zouden kijken. Voor een zaterdag is dit in Amsterdam niet heel vreemd, dan heb je vaker pech dan geluk als het gaat om het vinden van een tafeltje, maar voor een dinsdag middag? Ik snapte er helemaal niets van. Ik was niet alleen, ook mijn vriendinnen snapte NIET waar dit vandaan kwam. Waar kwamen al deze wachtende mensen vandaan? Waar zaten ze voordat C&T bestond en zijn nu alle andere tentjes in de omgeving of heel Amsterdam nu tientallen klanten armer door de komst van deze nieuwe hipster hotspot?

Voordat C&T open was, liep ik hier dagelijks langs( ik woon hier praktisch naast) , ik zag het vervallen theater elke dag een stukje mooier worden en vroeg me vaak af hoe je van zo’n massaal gebouw iets gezelligs kon maken. Hoe werd dit een fijne plek waar je op zaterdag ook echt graag iets ging drinken met je lover? Ik kon in ieder geval niet wachten. Mijn buurtje zou een hotspot rijker worden en ik had een nieuwe favorieten plek voor mijn dagelijkse dosis cafeïne.

De verbouwing zat er op en zonder dat ik het in de gaten had, is de opening van C&T volledig aan mij voorbij gegaan. Ik moet toegeven: ik ben een waardeloze “hotspot spotter”. Maar goed, ik bleef elke dag langs lopen en elke dag naar binnen gluren maar op de een of andere manier was er nog niets in mij dat knaagde of dat mij naar binnen trok, nee ik vond het een prachtig gebouw en zo op het eerste oog te zien, hing er een goede sfeer maar ik had niet de oncontroleerbare drang om hier naar binnen te stappen. Weken gingen voorbij en steeds vaker zag ik goed gefotografeerde lattes voorbij komen op mijn instagram tijdlijn, met als getagde locatie C&T Coffee and Coconuts. Mijn favorieten bloggers en tijdschriften prezen dit kokosnoot/koffie/lunch walhalla de hemel in , en ik? Ik was er nog steeds niet geweest en snapte helemaal niets van deze hype. Tot die ene dag..

Op een luie zaterdag koffie drinken buiten de deur is een van mijn favorieten weekend bezigheden en op een zaterdag zoals alle andere zaterdagen besloten mijn vriend en ik onze ochtend/ middag door te brengen bij C&T. Terwijl vriendlief buiten zijn telefoon gesprek afronden, liep ik naar binnen. Opzoek naar een plekje. Beneden was het vol, dat zag ik gelijk, dus liep ik naar boven met de goede hoop daar een lekker plekje te vinden. Deze plek was zó groot dat het niet in me op kwam dat het wel eens vol zou kunnen zijn. Bovenaan de trap aangekomen werd ik vriendelijk doch dringend verzocht te melden met hoeveel personen ik kwam, wat ik kwam doen en hoe lang ik van plan was te blijven. Stom verbaasd antwoorden ik dat ik gewoon een kopje koffie kwam drinken en dat mijn vriend onderweg was, ik was dus met twee. Het meisje dat me hielp, speurden wat in het rond en wees me uiteindelijk op 2 houten, lage krukjes naast een nog lagere tafel. Normaal ben ik echt niet moeilijk maar ik was inmiddels 34 weken zwanger en ging dus echt niet op zo’n smal krukje zitten ( met het risico dat ik er als een walrus van af zou rollen, gênant). Verontwaardigd en verbaasd liep ik weer naar beneden. Ik snapte er niets van? Ik wilde gewoon een kopje koffie drinken, niet uitgebreid lunchen in het Amstel hotel waar ik keurig een tafel aangewezen krijg.

Genoeg negatief gelul! Voordat je weg klikt omdat mijn verhaal langzaam maar zeker op een haat brief begint te lijken: STOP! Het werd beter, VEEL beter!

Uiteindelijk vonden mijn vriend en ik een heerlijk gezellig plekje aan de bar beneden. We bestelden een latte, een sapje, nog een aantal koffies en wat lekkers. We keken onze ogen uit, alles werd vers voor onze ogen bereid en de koffie was goed! Of beter gezegd: echt lekker! Evenals de sapjes en de citroen meringue taartjes ( zwangerschap cravings). Naast de heerlijke koffie en al het lekkers, genoten we vol op van de sfeer die hier hing. Ik kan je niet precies vertellen wat het is maar iets aan deze hotspot zorgde voor zo’n relaxte sfeer dat we hier de hele ochtend en middag bleven hangen om te kletsen en te genieten.

Na dit eerste bezoek was ik om. Lange lunches met mijn moeder, koffie met vriendinnen en tientallen hotdogs volgden. Inmiddels kom ik hier nu meerdere keren per week MITS er plek is want ik ben niet de enige fan van C&T. Conclusie: Ik snap nog steeds niet waarom ik in eerste instantie zo “anti” was want nu gaat er een groot deel van het huishoudpotje op aan de koffie bij C&T. Het zal me dan ook niet meer gebeuren dat ik een plek afschrijf voordat ik er ben geweest.

Nu ik zo’n beetje de hele menu kaart en alle verschillende zitplekken getest heb, staat er nog één ding op mijn lijstje: C&T testen als werkplek.

coffee coconuts Amsterdam

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter