de foodhallen 4

Toen we de uitnodiging van de Foodhallen ontvingen waren we gelijk enthousiast! Een mooie plek en een industriële locatie (we like). De Foodhallen zijn onderdeel van een groter concept met de overkoepelde naam De Hallen, gevestigd in een oude tramremise. Buiten deze foodhallen vind je er onder andere Meat West en Brasserie Halte 3, allebei restaurants met ieder eigen specialiteiten en een eigen, unieke sfeer.

De opening was druk bezocht, na een korte speech was het tijd om het glas te heffen en binnen te lopen in de Foodhallen . Eerste indruk: Awesome! Enorm groot, hoog en heel industrieel, er is best veel overgebleven van de remise. Ondanks dit doet het heel gezellig en knus aan. Er zijn enorm veel eigenlijk mini-restaurantjes waar je eten kunt (af)halen en opeten doe je aan een van de vele tafeltjes of aan de bar met een lekker glaasje wijn of een goede cocktail. Wij zien er een groot voordeel in, eten wat je zelf lekker vindt maar wel met een grote groep vrienden gezellig opeten!

Het leuke aan dit concept is dat de ruimtes blanco worden aangeboden (wel met een standaard look) maar dat de eigenaren hier een eigen twist aan kunnen geven. Zo krijg je toch een heel uniek gevoel! Er zitten een aantal grote namen tussen zoals Brood, Pink Flamingo en the Butcher waar je altijd terecht kunt voor kwaliteit. Wij waren erg gecharmeerd van een aantal iets minder bekende namen:

The Rough Kitchen

Supercool concept waar je als vleesliefhebber zeker eens moet gaan kijken. Naast het lekkere eten waren wij erg blij met de mooie tegels, de presentatie van het eten op mooie grote houten plateau’s en de leuke mannen die met hun short het hele stijltje afmaakte.

Friska

Als je een keertje origineel en gezond wilt eten dan is dit een echte aanrader! Het zijn eigenlijk grote sushi rolls maar dan met quinoa zoals de Oh My Goat: Geitenkaas, rode biet, appel, rozijnen en walnoten. De inrichting van dit mini restaurantje sprak ons erg aan, mooi licht hout waardoor het een frisse uitstraling geeft, en gezellig aangekleed met een bloemetje.

Viet View

Heerlijk Vietnamees eten en een stand die er prachtig uitziet, overwegend zwart met mooie details. Je hoeft niet te zoeken naar het menu, dat staat (met de hand geschreven) bovenin naast het logo, handig! Probeer de roll eens met garnalen, echt een aanrader.

De conclusie is dat we het een heel leuk concept vinden dat internationaal aandoet. Het eten is lekker, en de sfeer is erg goed. We komen zeker nog een keer terug en zijn dan benieuwd hoe het is op een ‘normale’ dag. Hetzelfde geldt voor het feit dat we wel een beetje naar eten roken toen we weggingen, waarschijnlijk is dat normaal ook veel minder! Ons advies is: Ga naar de Foodhallen! En laat ons weten hoe het was.

De Foodhallen zijn elke dag geopend van 11.00-20.00 en op zaterdag tot 21.00, Bellamyplein 51, Amsterdam

De Foodhallen 1

petit gateau foodhallen

rough kitchen de foodhallen

rough kitchen

rough kitchen de foodhallen 2

 

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter

One thought on “Opening FoodHallen Amsterdam

  1. Inderdaad erg lekker allemaal! Wel is het nog steeds zo dat het afzuigen van de etensluchten nog steeds niet goed gaat. Het staat blauw van de rook hierdoor en de hal ruikt behoorlijk sterk naar van alles door elkaar. En thuis ruik je het dus nog steeds. Jammer, want het eten is goed!

Comments are closed.