Nacional20140724-Web-14_1170_781_90_int_c1

Nacional: een Franse Bistro in hartje Amsterdam

Nacional is het nieuwste restaurant van Casper Reinders ( we schreven al eerder over Chow).

Reinders staat er om bekend dat hij de inrichting van zijn restaurants zelf bij elkaar sprokkelt in oude boerenschuren en op rommel markten. Voor Necional kocht hij een grote partij witte, gebruikte, metro tegels en plakte deze schots en scheef op de muren. Het parket is ook niet nieuwe en ziet er uit als of het er al minimaal 100 jaar ligt, maar schijn bedriegt. Alles is zorgvuldig bedacht en uitgezocht om het restaurant oud en doorleefd te doen lijk en dat is aardig gelukt. De oude spiegels mét vlekken boven de rode banken en wit gedekte tafeltjes maken de franse look en sfeer compleet. Zelfs het toilet klopt tot in de puntjes (!!).

Hoewel wij Nacional bezochten om de inrichting te bewonderen en te genieten van het franse sfeertje wil je, als je uit eten gaat, natuurlijk ook lekker eten. Kijk wij zijn niet van culy.nl en hebben ook niet gestudeerd voor sommelier maar we weten wel wat lekker eten is ( goed glas wij herkennen kunnen we ook) en als je het ons vraag is het eten hier heerlijk. Steak tartare, escargots en crème brûlée, misschien niet heel spannend maar altijd goed!

Conclusie: Nacional staat vanaf nu, dankzij de geweldige inrichting en de franse keuken, prominent op ons hotspot lijstje.

Nacional20140724-Web-16_1170_781_90_int_c1

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter