Café de Ceuvel

We zijn vaak opzoek naar nieuwe en leuke locaties waar we ook goed kunnen overleggen over de blog en webshop. We hadden al veel gehoord over Café de Ceuvel en wilde dit graag eens met eigen ogen bekijken. Onderweg naar de voormalige scheepswerf, waarbij woonboten dienen als kantoren en er nu dus ook plek is voor een hapje en een drankje hebben we ons meerdere malen afgevraagd waar we in hemelsnaam terecht zouden komen, De Ceuvel ligt niet op een locatie waar we vaak komen, namelijk ver weg Noord.

Eenmaal aangekomen waren we gelijk om, wat een gave plek! Veel verschillende stoeltjes en tafels, uitgesneden boten die dienst doen als loungeplek, samen met hangmatten en grote zitzakken. Fijn is dat je vanaf de steiger een duik kunt nemen in het water om een beetje af te koelen. Wat opvalt is de houten hut waar er drankjes en kleine hapjes besteld en gehaald kunnen worden, en waar ook de toiletten zich bevinden. Het geeft een enorm hippie gevoel! Na ons overleg op een zitzak in de zon hebben we nog een hapje gegeten, erg lekker en volledig biologisch. De Ceuvel doet sowieso heel veel  goed voor het milieu, het keukenafval wordt vergist tot biogas om op te koken, uit de urine worden voedingsstoffen herwonnen voor de fruitbomen en de kas op het dak. Het cafe is verder opgebouwd uit geheel ge-recyclede materialen, zoals onder andere oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en een doorgeknipt reddingsbrigade-paviljoen, uit het strand van Scheveningen.

Een hele fijne en gezellige plek waar je goed met vrienden heen kunt om te genieten van een heerlijke zomeravond. Je kunt er prima in een kloffie aankomen, dat maakt niemand wat uit!  Daarnaast zijn de  mensen  heel vriendelijk, het eten is er lekker en het is absoluut de moeite om een keertje te bezoeken.

ceuvel 2

ceuvel 3

ceuvel 4

ceuvelFoto’s: New Stories, WeCanCreate.nl

 

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter