Lente tuin

Bijna altijd beginnen mijn blogs omdat ik door iets of iemand geïnspireerd ben om over dat onderwerp te schrijven. Dit kan iets of iemand zijn op straat, een artikel in een van mijn favorieten tijdschriften, een instagram foto of een andere blogger. Ik heb zo mijn lijstjes strandaard blogs waar ik in mijn vrije tijd uren door heen kan bladeren ( áls ik uren de tijd heb maar dit is met een baby vaker uitzondering dan regel). Vandaag is het zo’n dag waar ik de tijd heb om op zoek te gaan naar inspiratie, nieuwe ideeën te bedenken en blogjes te schrijven.

Dit idee voor een Lente tuin in huis komt van de blog Design Sponge. Zo’n prachtig klein lente tuintje, op bijvoorbeeld een retro dressoir kast of in dit geval een schoorsteen mantel, ben ik al honderden keren tegengekomen op Pinterest en in verschillende (woon) tijdschriften. En ondanks mijn verschillende pogingen en tientallen bezoekjes aan de plaatselijke bloemist, is het mij nog niet gelukt om de pinterest waardige bloemstukken te evenaren. Tot vandaag..  Design Sponge schreef samen met Anna van Swallows & Damsons een tutorial over de Lente tuin en omdat ik er ervan overtuigd ben dat meerdere mensen dit geweldige vinden maar net als ik niet handig genoeg zijn om dit na te bootsen, leek het mij een goed idee om dit uitgebreide stappen plan met jullie te delen.

lente tuin in huis 2

1. Verzamel verschillende vazen in verschillende vormen van verschillende materialen maar zorg wel voor een basis kleur. Plaats de vaasjes willekeurig op je kast of schoorsteen mantel, dicht naast elkaar.

stap 1

2. De bloemen: dit lijkt makkelijk maar hier ben ik al meerdere keren de mist ingegaan. Keer op keer stap ik in die valkuil en kies ik gewoon alle bloemen die ik mooi of bijzonder vind, zonder na te denken over de vorm, de kleuren of het uiteindelijke resultaat. In deze tutorial heeft de bloemist gekozen voor vale pastel kleuren, voornamelijk licht blauw en roze, in combinatie met felle oranje tinten.

stap 2

3. Bereid je postjes voor met kippengaas en waterproef tape. Dit zorgt ervoor dat je lossen takken en bloemen niet lullig in de vaasjes hangen. Hier heb ik ook nooit eerder aan gedacht waardoor mijn bloemstukken of te volgepropt waren of er een beetje slapjes bij hingen..

stap 3

4. Creëer lagen! Begin met de langste takken en plaats deze achteraan, het dichts tegen de muur. Vervolgens de middelhoge bloemen en de kleinste bloemen vooraan.

stap 4

stap 4.2

Bekijk de volledige instructies van Swallows & Damsons op Design Sponge.

 

 

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter