gallerywall

De eeuwig terugkerende Gallery Wall. Wat is nu eigenlijk een Gallery wall behalve een fancy Engels woord? Een Gallery Wall is niets meer of minder dan een muur vol lijsten of kunst. Klinkt simpel maar om de perfecte Gallery Wall te creëren, zijn er een hoop dingen waar je van te voren aan moet denken. En geloof mij, ik weet er alles van! Ik ben op het moment bezig met een derde poging ( na twee mislukte) en heb, na enige research en aardig wat uurtje op Pinterest, de trucjes ontdekt.

Welke lijsten gebruik je? Wat is de juiste hoeveelheid items om op te hangen en hoe zorg je er voor dat je Gallery Wall niet rommelig wordt zonder dat deze te “uit gedacht” is? Ik heb mijn ervaringen en wensen gebruikt en omgezet in 5 handige tips:

  1. Verzamel spullen waar je gek op bent of waar je iets mee hebt. Dit kunnen afbeeldingen zijn Pinterest, quotes die betrekking hebben op je leven, kunst meegenomen uit verre landen, een stukje stof met veel betekenis of gewoon omdat je het mooi vindt, een erfstuk, je verzameling vlinders. Ga zo maar door.
  2. Zorg voor genoeg afwisseling. Wissel je quotes af met grafische prints, ingelijste stukken stof, ingelijste vlinders en persoonlijke foto’s. Zo creëer je een speels effect. Belangrijk: ( vind ik) om niet alle lijsten met de zelfde soort “ kunst “ te vullen”.
  3. Kies je lijsten. Ik heb voor mijn eerste muur alleen maar dezelfde soort zwarte lijsten gebruikt. Dit beviel me he-le-maal niet. Voor de tweede muur wisselde ik Washi tape en papierklemmen af met de zwarte lijsten van de Ikea, dit beviel me ook niet. Nu voor de derde en laatste poging van mijn Gallery Wall, heb ik een wel overwogen keuze gemaakt. Ik heb gekozen voor verschillende soorten zwarte lijsten, de meeste zijn dun, enkele zijn breed. Afgewisseld met houtkleurige lijsten en lijsten zonder frame. Dit moet je natuurlijk geheel naar eigen smaak in vullen. Je kunt ook gaan voor een van de voorbeelden hieronder. Het gaat er om dat je er van te voren goed over nadenkt ( beter dan ik heb gedaan).
  4. Leg je Gallery Wall uit op de grond voordat je fanatiek aan de slag gaat met de boor machine, spijkers, schroeven en een hamer. Dit scheelt een hoop frustraties tijdens en na het ophangen van de lijsten. Zo kun je nog een beetje spelen en zie je zonder dat je de eerste gaten hebt geslagen wat je eigenlijk anders wilt.
  5. Door de lijsten aan de buitenkant allemaal te laten lijnen zorg je voor een strakke muur. De buitenste lijsten moeten strak en duidelijk op elkaar afgestemd zijn. Alles wat je daar binnen doet kan en mag willekeurig opgehangen worden maar zorg er wel voor dat er tussen alle lijsten genoeg ruimte zit. Dit zorgt er voor dat je muur geen slordig allegaartje wordt.

gallerywall 2

Veel plezier en succes met het creëren van je eigen Gallery Wall. Heb jij nog tips? Deel die dan met ons!

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter