Blog

Als je zwanger bent van je eerste baby hoor je vaak de opmerking “Geniet er nog maar even van”. Vre-se-lijk. Waarvan dan? Wat een onzin zeg, alsof je als je een baby hebt je hele leven ineens anders is en niks meer spontaan kan, je niet meer slaapt, er onverzorgd bijloopt en je nagels nooit of te nimmer meer kunt lakken.

Aldus mijn gedachten toen ik Bo nog niet had.. Er is namelijk wel echt veel veranderd, en gelukkig niet alleen maar negatief!

Laten we beginnen met de eerste, namelijk dat je meer geniet van kleine dingen. Niet alleen het zien opgroeien van Bo, die volkomen tevreden kan liggen te spelen en de wereld om zich heen steeds meer ontdekt. Ook het gaan naar de kapper, of even met een boekje op de bank heb ik leren te waarderen!

De tweede is echt iets waar ik echt aan heb moeten wennen, al gaat het gelukkig ook grotendeels vanzelf, het feit dat je al-tijd aan staat. Niet alleen overdag (waar is Bo, wat is ze aan het doen, is ze veilig, spuugt ze niet teveel melk terug? etc etc) maar ook vooral s’nachts. Lig je heerlijk te dromen van een welverdiende vakantie met een boekje aan het zwembad hoor je ineens in de verte gehuil. Shit. Hoelaat is het? Gelukkig slaapt Bo s’nachts goed door maar eerlijk, 6.15u op een zaterdag is echt niet grappig. Sta je daar in een koude, donkere woonkamer met een baby die weer in slaap is gevallen.. En de onvoorspelbaarheid is ook lastig, de ene week is er niks aan de hand en de week erna is het he-le-maal anders. Ik probeer me dan vast te houden aan het feit dat het een fase is..

Het derde is de relatie met Noël,op een positieve manier. Tuurlijk is het zo dat we niet meer iedere vrijdag (veel) drankjes gaan drinken en thuiskomen als het licht wordt, of lekker spontaan uit eten besluit te gaan. Wel zijn we samen veel meer thuis en genieten we samen van Bo die ook echt heel gezellig is, veel lachen en ze probeert echt al een beetje te “praten”. Het is zo mooi om de man van wie je houdt te zien als een superlieve en bezorgde vader voor je baby. Dat kleine meisje in zijn armen, supercliche maar echt heel schattig! En daarnaast is het wel zo dat als je dan samen weg bent (zoals dit weekend) je hier echt heel erg van geniet. Gelukkig laten we elkaar nog steeds vrij en kan ik met vriendinnetjes gaan eten, hij met vrienden biertjes doen en hebben we hele lieve (schoon)ouders die ook graag oppassen. Nu ze wat ouder wordt kunnen we ook een oppas vragen, dat zal de vrijheid nog wel iets meer vergroten 🙂

De vierde verandering is de vriendschappen die je hebt, interessant om te zien hoe die zich ontwikkelen. Het hebben van een baby is een redelijk permanente verandering, en dat kun je misschien beter inschatten als je zelf ook een baby hebt. Nu is het zo dat een groot deel van mijn vriendinnen die (nog) niet hebben en het soms dus best lastig is, zeker omdat ik nu ook niet werk. Laten we eerlijk zijn, gesprekken over het feit dat Bo een speeltje kan pakken, op haar zij kan rollen en vanochtend om 7.00u wakker werd wil je vermijden! Sommige zijn hetzelfde of beter geworden, andere iets minder en sommige waren toch meer voor vrijdagavond in de stad.

De laatste is dat het leven niet meer om mij draait, logisch maar voordat ze er was vond ik dit echt lastig voor te stellen. Je kunt niks doen of besluiten zonder dat je haar in je overweging mee neemt, en dit kunnen grote beslissingen zoals een vakantie, maar ook bijvoorbeeld een afspraak met de loodgieter. Ik ben een stuk meer bezorgd geworden, over haar maar ook over Noël en mezelf. Als er iets gebeurd dan heeft dat natuurlijk grote invloed!

Er is veel veranderd, maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu 🙂

 

 

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter