the loft

The Playing Circle is een bedrijf wat andere bedrijven de kans biedt om eens ergens anders dan op kantoor die belangrijke meeting in te plannen. Zij doen dit door de meeste inspirerende locaties aan te bieden in het centrum van Amsterdam, zo kun je vergaderen boven de bloemen markt, in een loft ( hier over later meer..) of in een oude rubber fabriek op de singel. Stuk voor stuk zijn de interieurs van deze vergaderruimtes to die for. Oordeel zelf en bekijk ze hier.

Steeds vaker kreeg The Playing Circle complimenten over de inrichting van de ruimtes en na een tijdje gingen die ruimtes gepaard met de vraag: ” zijn de spullen ook te koop?” of ” Waar koop ik de bank”. Van uit deze vragen en opmerking is The Loft ontstaan..

The Loft is een vergader ruimte van The Playing Cirlce op de bovenste ( 5e) verdieping van het Cristofori gebouw op de Prinsengracht en is voor de komende maand omgebouwd van vergader ruimte tot loft. In The Loft zou je ook echt kunnen wonen, dat is ook het idee achter. The Loft  is van alle gemakken voorzien. Je zou bijna denken dat je de ruimte kunt huren voor een bijzondere nacht in Amsterdam, weer eens iets anders dan een hotel. The Loft is ( helaas ) geen slaap plek maar een geweldig nieuw soort pop-up store. Van maandag tot en met zaterdag kun je hier terecht van 10.00-18.00 en alles wat je ziet is te koop.  Het leuke is: alles is zo neer gezet zoals je het ook in huis neer kunt zetten. Dus niet zoals in een gewonen winkel waar alles netjes naast elkaar is uitgestald. Je wordt in The Loft  geïnspireerd en er wordt je stiekem een beetje voorgekauwd waar je je struisvogel eieren en ingelijste veren neer kunt zetten.  Door de geweldige inrichting en doordat alles al staat zoals het moet staan wil je eigenlijk alles hebben (tricky), van het kleed tot de lampen en de ingelijste veren. Want als je daar rond loopt en je besluit de ingelijste veren te kopen dan MOET je ook de bank, het vloerkleed, de tafel en alle andere woon accessoires hebben.

De nacht van maandag op dinsdag hebben Marte, van Moderne Hippies en ik ( Kim ) doorgebracht in The Loft . Mijn partner in crime ( lees: partner en andere helft van New Stories ), Evelien, was helaas verhinderd vanwege alle voorbereidingen die nog getroffen moeten worden voor de Moderne Hippies Get Together aanstaande zondag, waar New Stories zal staan met een “mini-woonkamer” maar daar over vanmiddag meer.

We kwamen aan rond 18.00, Marte was er al en ik was iets later. Heel hartelijk werd ik ontvangen maar ik moet een beetje een knullige indruk gemaakt hebben want zodra ik de ruimte binnenkwam was ik even een momentje stil. ” Dit is echt prachtig” en dat dekt vast niet eens de lading. Afijn na leuk geklets te hebben en het hele verhaal achter de inrichting gehoord te hebben zijn Marte en ik op de bank gaan zitten en hebben we zeker een uur lang goed om ons heen gekeken. We vielen van het ene “Aw” moment in het andere.  We hadden de hele avond, nacht en ochtend om alles op in in te laten werken en zijn uiteindelijk ook zéér geïnspireerd naar huis gegaan.

Bekijk zelf waarom wij zo onder de indruk waren van dit knappe staaltje interieur styling..

Loft Amsterdam 2

loft amsterdam 3

Loft Amsterdam 5

Loft amsterdamFoto’s: The Playing Cirlcle

Houd de site in de gaten want volgende week zullen we vertellen hoe wij de inspiratie de we hebben op gedaan door vertalen naar onze ( veel) kleinere woningen.

 

Share this on:
Facebook Twitter Blogger Pinterest Sign up for our newsletter